Nieuws Banner

Zonderik is nieuwste streekbier

Zonderik is nieuwste streekbier

Dorst hoeven ze in Zonhoven vanaf dit jaar niet meer te lijden Het dorp dat al een jeneverstokerij heeft, krijgt er met de 'Zonderik' nog een fris streekbiertje bij.

Initiatiefnemer is inwoner Luc Van Esch die zijn eigen gemeente de Zonderik schonk.

"Ik was zelf een cursus bierbrouwen gaan volgen", legt Van Esch uit. "Zo krijg je al snel de smaak te pakken. Onze gemeente had nog geen streekbier. En daar mocht wel eens verandering in komen. De Zonderik is de naam van een natuurgebied in Zonhoven, het ligt vlakbij het gebied De Wijers, op de plaats waar twee beken samenvloeien."

Het etiket moest nochtans in allerijl worden vervangen. De oorspronkelijke naam voor het frisse biertje was immers Holsteenbier. Daarmee word verwezen naar de "Holsteenen", enkele grote stenen uit de prehistorie, te vinden in Zonhoven. "Bleek dat er in Denemarken al een Holsten Plis op de markt was", zucht de kersverse brouwer Van Esch." We moesten van de eigenaar dus opzoek naar een andere naam. Uiteindelijk is het dan Zonderik geworden.

Het Zonhovense biertje wordt dit voorjaar gelanceerd. "Het wordt een pittig biertje, waar je zelfs de smaak van eiken vaten lichtjes in doorproeft, zonder dat het gaat overheersen. Oerdegelijk dus, net als de oergeschiedenis van onze gemeente. Samen met het bier gaan we ook een stripverhaal uitgeven waarin de geschiedenis van de Zonderik wordt uitgelegd.

Bron: TR Passe-Partout

Columbus Management BVBA hosted by Hostyou powered by Sycro