Nieuws Banner

Uitbater supermarkt laat bier brouwen

Uitbater supermarkt laat bier brouwen

Zonhoven - Deze week is gestart met het brouwen van een nieuw biertje dat de naam Zonderik meekrijgt. Met vertraging want een Deense brouwer had bezwaar ingediend tegen de oorspronkelijke naam, Holsteenbier.

"De Denen tekenden protest aan op de allerlaatste dag van de wettelijke protestperiode. waardoor de procedure om de merknaam te deponeren opnieuw moest beginnen", zegt Delhaize-zaakvoerder en initiatiefnemer Luc Van Esch. "Maar nu is alles in orde", zegt hij. Het bier heet Zonderik en op het etiket prijkt een nieuwe stripheld.

"De Zonhovense striptekenaar Geert De Sutter creëerde de mythische figuren die in de prehistorie al bier maakten en hun recept angstvallig moesten beschermen tegen vijandige figuren."We hebben de figuurtjes op het etiket gezet en hebben papieren tafelonderleggers gemaakt waarop het stripverhaal te volgen is. In de toekomst komt er mischien zelfs een ingebonden srtip."

"Het bier wordt gemaakt in een bouwerij in Lochristi. Er zitten geen chemische stoffen in en het wordt gemaakt met natuurlijke kruiden en honing', vertelt Luc."We hebben enkele dagen geleden het eerste bier gedronken en goed bevonden." Het is een biertje geworden dat tussen een licht en een zwaarder bier zit. "Een bier voor iedereen dus", lacht Luc.

Bron: Willy Vandael - De Zondag

Columbus Management BVBA hosted by Hostyou powered by Sycro